09.12.2023 tarihinde GDG Afyon Topluluğu, Yapay Zeka Topluluğu ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüz öğrencilerinin yer aldığı Bilişim Topluluğu olarak ortaklaşa bir DevFest etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğimiz, insanları teknoloji, yazılım gibi çeşitli alanlarda bilinçlendirmeyi ve bilgilendirmeyi amaçlamakla birlikte aynı zamanda toplulukları birleştirme fırsatı sunma, insanların birbirleriyle etkileşim kurması gibi çeşitli hedeflerle planlanmıştır.

Etkinliğimizde yapay zeka, bulut bilişim, yazılım geliştirme, tasarım ve daha birçok alanında yetkin kişiler yer almış ve deneyimlerini katılımcılarımızla paylaşmışlardır. Düzenlediğimiz etkinlik, Sayın Asude Şenözlüler’in yapay zeka hakkında deneyimlerini bizimle paylaşması ve aynı zamanda katılımcılara interaktif bir deneyim sunmasıyla başlamıştır.

Ardından ikinci konuşmacımız olan ve bulut bilişim üzerinde çalışmalarda bulunan Sayın Alper Sarı ile devam etmiştir. Sayın Alper Sarı, katılımcıları bulut bilişimi üzerine bilinçlendirmiş ve genç yaşta bu alanda edindiği deneyimlerle birlikte yaptığı çalışmaları katılımcılarımıza sunmuştur.

Üçüncü konuşmacımız Sayın Abdurrahman Koçak, oyun girişimciliği konusunda yaptığı çalışmaları ve sadece oyun geliştirme konusunda değil, aynı zamanda girişimcilik konusunda da katılımcılarımızı bilinçlendirerek paylaşmıştır.

Dördüncü konuşmacımız Sayın Rüveyda Hilal Akçınar, yazılım geliştirme alanında kendini geliştirmiş olup katılımcılarımıza yazılım konusunda dikkat edilmesi gerekenleri ve nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı bir biçimde anlatmıştır.

Son konuşmacımız olan Sayın Saniye Nur Çintimur, Trendyol’da Bilgi Güvenlik Uzmanı olarak siber güvenliğin önemini ve çeşitli siber saldırıların nasıl yapıldığını ve bunlardan nasıl korunmamız gerektiğini edindiği deneyimler üzerinden katılımcılarımıza aktarmıştır.

DevFest’23 etkinliğimize katılan bölümümüz öğrencilerine ve Bilişim Topluluğumuza teşekkür ederiz.

 

 

12 Aralık 2023, Salı 87 kez görüntülendi